donderdag 10 september 2009

FRANÇOIS-NOËL

François-Noël brengt Frans raffinement met La Collection ‘Icônes’





Amsterdam, 4 september 2009 - Ontwerper (voormalig danser van Het Nationale Ballet) François-Noël Cherpin klasse, kwaliteit en perfectionisme! In het Dutch Design Hotel Artemis in Amsterdam lanceerde hij zijn nieuwe collectie Haute Couture bruidsjaponnen en ‘little black dresses’ genaamd La Collection ‘Icônes’. Onder het toeziend oog van een enthousiast publiek loste de ontwerper zijn belofte in, oftewel: een adembenemende nieuwe collectie.
Vele gasten, waaronder grote namen uit de balletwereld , zoals Igone de Jongh en Hans van Manen, waren getuigen van het fantastische werk van de voormalig balletdanser. De eigentijdse entourage en het decor van bijzondere Russische kunst, contrasteerden prachtig met de ontwerpen van François-Noël.

Jackie, Marlene of Gisèle
La Collection ‘Icônes’ staat voor vrouwelijk, optimaal draagcomfort, eigentijds en kwaliteit. In deze collectie verwerkte François-Noël zijn fascinatie voor de mystiek rondom religieuze huwelijken. Zo werkte hij het maagdelijk witte karakter uit in romantische bruidsjaponnen. Als contrast is de vurige femme fatale vertaald in sensuele ‘little black dresses’. Alle 19 unieke designs zijn geïnspireerd op de Russische iconenkunst en bekende grote stijliconen. De jurken hebben dan ook toepasselijke namen als Jackie, Marlene of Gisèle. Bij de collectie maakte hij gebruik van het beste kant, zijden tule en satijn.
François-Noël: ‘Wat een avond! Geweldig. Bijzonder spannend om na opnieuw met een Haute Couture collectie te komen. De afgelopen weken hebben we met een team keihard gewerkt. Zonder al die mensen om mij heen, was dit nooit gelukt. Ik ben bijzonder dankbaar en trots op het


François-Noël

Binnen Oranjestraat 18
1013 JA Amsterdam
T: +31 (0) 64 170 1798
contact@francois-noel.com

Pers aanvragen:Charlotte Rings

Rings & Hamilton
info@ringsandhamilton.com

Foto: Angela Sterling


Geen opmerkingen:

Een reactie posten